fbpx

Wat komt er zoal kijken bij het importeren van jouw droomauto?

De meest gestelde vragen worden hier beantwoord
Lees meer..

Veelgestelde vragen over Auto Import

Een auto kopen in het buitenland en importeren is financieel zeer interessant in vergelijking met het kopen in Nederland. De belangrijkste reden is het kostenvoordeel. Een auto importeren uit Duitsland of een ander EU-land kan al snel vele euro’s voordeel opleveren. Ook is het aanbod van gebruikte auto’s in het buitenland vele malen groter dan in Nederland.

Wij krijgen veel vragen over het importeren van auto’s. Veel gestelde vragen zijn:

Heeft AutoLux geïmporteerde auto's op voorraad?

Ja, wij hebben een kleine voorraad geïmporteerde auto’s. Naast geimporteerde auto’s hebben wij ook een selectie auto’s afkomstig door inruil. Daarnaast hebben wij een selectie auto’s welke reeds verkocht zijn en die wij importeren op basis van klantorder.

Waar kan ik het beste gaan zoeken naar mijn droomauto die ik kan laten importeren?

De meest bekende websites om import auto’s op te vinden zijn www.mobile.de en/of www.autoscout24.de. Wij adviseren u om hiermee te starten met zoeken. 

Daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op de volgende websites: 

Merkdealer occasion sites Duitsland
1. Audi Gebrauchtwagen
2. BMW Gebrauchtwagen
3. Ford Gebrauchtwagen
4. Jaguar Gebrauchtwagen
5. Land Rover Gebrachtwagen
6. Mercedes-benz Gebrauchtwagen
7. Mini Gebrauchtwagen
8. Nissan Gebrachtwagen
9. Opel Gebrachtwagen
10. Porsche Gebrauchtwagen
11. Renault Gebrauchtwagen
12. Skoda Gebrauchtwagen
13. Toyota Gebrachtwagen
14. Volkswagen Gebrauchtwagen
15. Volvo Gebrauchtwagen

Als u een auto heeft gevonden die u wilt laten importeren, dan kunt u de advertentie via dit formulier van AutoLux naar ons toe zenden.

Kan ik de rest BPM van de import auto berekenen?

Dat is zonder de juiste kennis een zeer lastige berekening. Door de vele wijzigingen in de opbouw en berekeningsmethode van de bruto BPM de afgelopen jaren en de verschillende afschrijvingmethodes (zoals via een afschrijvingstabel, diverse koerslijsten of een tegenbewijsregeling) is er geen standaard rekenmodel waar u gebruik van kunt maken. Uiteraard berekenen wij graag vrijblijvend de BPM voor u. Klik hier om direct een gratis BPM berekening op te vragen. 

Moet ik naast BPM ook BTW betalen bij het importeren van een auto?

Als de BTW niet meer verrekenbaar is op een auto, wij noemen dit een marge-auto, hoeft u geen BTW te betalen over de aanschaf van de import auto. Als de BTW wel verrekenbaar is op een auto, dan kopen wij deze auto exclusief BTW aan en zullen u in Nederland de BTW op de factuur doorbelasten. Echter u hoeft nooit 2x BTW te betalen. Zo voorkomt u dat u achteraf nog een naheffing kunt krijgen.

Volgens mijn dealer heb ik geen garantie op een import-auto? Is dat zo?

Nee, dit is onjuist. Een auto binnen de EU valt onder de gewone fabrieksgarantie. Garantieregelingen zijn tegenwoordig Europees wettelijk vastgelegd. Koopt u een auto waarvan de termijn van de fabrieksgarantie is afgelopen, dan kunt u via AutoLux in samenwerking met Autogarantie.nl een extra standaard of uitgebreide garantie van 6 of 12 maanden afsluiten. Met deze garantie kunt u uw auto laten repareren bij elke garage of officiële dealer binnen Nederland en ook in het buitenland. 

Moet ik zelf een overeenkomst sluiten met de buitenlandse aanbieder?

Nee, u zult in principe een koopovereenkomst met Autolux afsluiten. Wij gaan namens u de verplichting tot aankoop van de auto in het buitenland aan. Hierdoor kunnen wij het gehele proces van aanschaf, transport, afwikkeling RDW en aangifte van de rest BPM vlot voor u regelen. Compleet ontzorgen, daar zijn wij sterk in.

Hoe wordt het transport van de ingekochte auto naar Nederland geregeld?

AutoLux verzorgt het transport van de import auto’s altijd in eigen beheer. Alle aangekochte auto’s zullen op onze eigen auto-transporter naar Nederland worden gehaald. Soms is vliegen een snellere optie, en zal de auto middels exportplaten worden terug gereden. Het voordeel van vervoer in eigen beheer is dat de auto bij aankoop direct binnen onze “garage-polis” valt en tot het moment van afleveren door ons verzekerd is.

Geen fabrieksgarantie? Dan keuze uit 6 of 12 maanden extra Garantie

Met Autogarantie.nl voelt je import auto gewoon als nieuw

Laat je beslissing over de aanschaf van een import auto niet verstoren door twijfels. Indien de auto niet meer is voorzien van fabrieksgarantie, kies dan voor extra zekerheid en sluit een extra garantie voor 6 of 12 maanden af via AutoLux. Dit doen wij in samenwerking met Autogarantie.nl. Dit is een handelsnaam van het bekende Autotrust B.V. Dat betekent dat ze met dezelfde mensen, kennis en ervaring voor je klaar staan om je weer snel op weg te helpen als blijkt dat er iets mis is met je auto. 

Contactformulier

Indien u vragen geeft dan helpen wij u graag verder. 

10 + 7 =