fbpx

Voordelig een zakelijke import auto leasen

Wij vinden je droomauto. Profiteer van fiscale voordelen en complete ontzorging van A tot Z.
Lees meer..

Import auto leasen: financial of operational lease

Importeer je auto op basis van Financial lease of operational lease. Autolux helpt ondernemers en zakelijke professionals hiermee tijdens het gehele traject. Een jong gebruikte auto importeren uit Duitsland of een ander EU land en deze vervolgens leasen kan een heel interessant optie zijn. De auto’s zijn vaak zeer compleet uitgerust. Je hebt het voordeel dat de eerste afschrijving achter de rug is (deze is in het begin het hoogste) en je kan volledig gebruik maken van het fiscale voordeel tussen binnen- en buitenland. Als je een auto importeert, betaal je een gedeelte van de BPM. Dit bedrag is gebaseerd op de nieuwprijs en de CO2 uitstoot. Een auto van een jaar oud heeft al een BPM reductie van 37%

Ook een import auto kan je kopen en rijden middels lease. Dit lever je een extra fiscaal voordeel op. De rente is voor zakelijke financieringen aftrekbaar voor de belasting en de BTW kan je direct terugvorderen bij de Belastingdienst.

Een import auto zakelijk leasen: de voordelen op een rij

Jouw voordelige opties van het leasen van een jong gebruikte, geïmporteerde, zakelijke lease auto uit Duitsland of een ander EU land zijn als volgt:

  • Voor hetzelfde bedrag in een iets luxere auto rijden
  • Een auto met nét even meer opties dan gemiddeld
  • Niet hoeven wachten op een lange levertijd
  • Een auto rijden die nog in de gunstige bijtelling valt

 

 

 

Lease auto niet beschikbaar in Nederland?

Wanneer je gewenste auto in Nederland niet beschikbaar is, of wanneer je slechts kan kiezen uit twee of drie occasions, is de keuze snel gemaakt. Kijk over de landgrenzen een financial lease import auto wordt ineens stukken aantrekkelijker. Als je zakelijk een auto wilt importeren, merk je al gauw dat het aanbod binnen Europa vele malen groter is. Bovendien heeft een lease import auto over de landgrenzen vaak een gunstigere kilometerstand of optielijst. Ook zijn plug-in hybride auto’s in Europa nog volop beschikbaar, mét bijbehorende gunstige fiscale bijtelling. Bij ons kun je eenvoudig een import auto zoeken met ons zoeksysteem.

Een import auto leasen is financieel gunstig. Hoe je het ook went of keert. Jouw geluk: het importeren van een jong gebruikte financial lease import auto uit Duitsland voor de zakelijke lease is één van de specialiteiten van AutoLux. We begeleiden je gedurende het hele proces: van het vinden van de juiste auto, tot de contacten met de buitenlandse dealer, het transport en de Nederlandse kentekenregistratie. En natuurlijk de leaseconstructie die het best bij jou en je bedrijf past voor je wens voor een import auto leasen. Zo kan je vaak al binnen twee tot drie weken je uit Europa geïmporteerde auto zakelijk leasen in Nederland.

Staat je droomauto niet in Nederland? Daag ons uit! Grote kans dat wij hem voor je vinden.

Keuze uit welke leasevormen

Operational Lease

Bij operationeel lease gebruik je de leaseauto of bedrijfsauto zonder dat je eigenaar bent.

Je betaalt alleen voor het gebruik en kunt hierdoor full service rijden zonder zorgen. Verzekeringen, afschrijvingen, reparaties en onderhoud zijn in beheer van de leasemaatschappij. Zo heeft u minder restwaarde risico, minder administratieve lasten en u hoeft geen werkkapitaal vrij te maken.  

Na de looptijd die u zelf kunt kiezen (24, 36 of 48 maanden) levert u de auto of bedrijfswagen weer in.

Financial Lease

Dit is een zakelijke leasevorm waarmee je een (import) auto kunt aanschaffen voor je onderneming. 

De aankoopsom wordt door de bank gefinancierd, maar je bent als koper wel direct de economische eigenaar van de auto.

Dit betekent dat je de auto niet in één keer hoeft te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoud voor andere investeringen. De auto staat bij uw bedrijf op de balans, dus u heeft recht op fiscale afschrijving en de rente die u betaalt is volledig aftrekbaar.

 

Wat zijn de verschillen?

Bij Financial lease profiteer je van fiscale voordelen en ben je direct (economisch) eigenaar van je auto gedurende de periode van de leaseovereenkomst.   

Dit in tegenstelling tot Operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar van de auto is en je als ondernemer niet kunt profiteren van fiscale voordelen.

De verschillen zijn voornamelijk zichtbaar wanneer je kijkt naar wat er bij de leaseovereenkomst is inbegrepen. Denk aan wegenbelasting, verzekering, onderhoud en afschrijvingen. 

Welke stappen worden er ondernomen

Wij vinden de auto

Inventarisatie van jouw wensen en eisen

Hoe ziet jouw ideale auto eruit? We bespreken uiteraard welk merk en model jouw voorkeur heeft. Maar ook welke kleur je het liefst hebt en welke opties de auto minimaal moet hebben. En voor ons is het ook handig om jouw budget te weten. Samen met jou stellen we een lijst van al jouw wensen samen die dient als basis voor onze zoektocht.

Aankoop & Transport

Ontvang een voorstel geheel naar wens op maat

Samen hebben we jouw ideale auto gevonden. Uiteraard wil je eerst weten wat de kosten zijn. Op basis van de gevonden auto maken wij een voorstel op maat. Daarbij geven we advies welke optie voor jou het meest gunstig is. 

Op het moment dat we het eens zijn over de kosten en welke leasevorm gaan we jouw auto daadwerkelijk inkopen. Daar hoef je zelf niets voor te doen! Wij regelen het.

Lease & Aflevering

Opmaak lease contracten en vervolgens afgeleverd naar wens

Terwijl we op de achtergrond de benodigde administratieve zaken regelen om de auto op een Nederlands kenteken te krijgen, behandelen we jouw auto ondertussen alsof het onze eigen is. De auto wordt keurig gewassen en gepoetst. Daarnaast bouwen we eventuele extra opties voor je in zoals een GPS tracker of alarm installatie. Kortom, jouw auto wordt helemaal gereed gemaakt voor de aflevering.

Hoe lang duurt zo’n import traject.

Vanaf inventarisatie van jouw wensen tot aan de daadwerkelijke aflevering van de auto inclusief de afhandeling van de lease contracten, zo’n 2 tot 5 weken. We spreken dan over personenauto’s. Bestelwagens kunnen we zelfs sneller voor je regelen. In een paar weken kun jij dus rijden in jouw droomauto. In vergelijking met een nieuwe auto, waar vaak een lange levertijd op zit, is dat vele malen sneller.

Offerte formulier lease

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in, wij gaan direct aan de slag!

Offerte formulier lease
Interesse in
Looptijd